Teetkö itse koruja? Yhteistyö paikallisen liikkeen kanssa voi kannattaa

Käsityöläisiä arvostetaan Suomessa enemmän kuin arvaatkaan

Oletko käsitöitä harrastava taiteilija, jolle korujen tekeminen on henkireikä? Teetkö koruja vain omaksi iloksi, mutta et pistäisi pahitteeksi niistä saatavia lisätienestejäkään? Käsitöillä pystyy usein tienaamaan yllättävänkin sievoisen summan, kunhan vain osaa markkinoida niitä oikein. Ihmiset arvostavat käsityönä tehtyjä asioita ja varsinkin jotakin pitkään säilyvää, kuten koruja. Käsitöiden merkitys korostuu erityisesti juurikin modernissa maailmassa, jossa suurin osa esineistä on massatuotettua tavaraa. Juuri siksi ihmiset arvostavatkin uniikkeja luomuksia enemmän kuin koskaan ja käsityönä tehdyille koruille onkin suuremmat markkinat kuin arvaatkaan.

Missä omia käsityönä tehtyjä koruja sitten voi myydä? Toisille selkeä vaihtoehto on internet, jossa voi suhteellisen helposti tehdä suurtakin myyntiä ympäri maailmassa. Joillekin netissä myyminen ei ole syystä tai toisesta mahdollista ja esimerkiksi poikkeusolot saattavat estää postin kulkemisen. Silloin moni ottaakin asiakseen niin sanotun face to face -myynnin eli käytännössä käsityömessuilla käymisen ja siellä myymisen. Tällaisten messujen tuotot eivät kuitenkaan yleensä ole päätähuimaavia ja messut ovat lyhytkestoisia, joten sieltä saadut myynnit usein vain suunnilleen kattavasta myyntipaikan vuokrauksesta aiheutuneet menot. Mikä sitten neuvoksi?

Tue paikallista yrittäjää

Paikallisen yrittäjän tukeminen ei koskaan ole pöllömpi ajatus, eikä se ole sitä nytkään. Mitä jos tukeminen olisi niinkin helppoa, että tekisitte yhteistyötä? Moni paikallinen myyjä ottaisi varmastikin töitäsi tiloihinsa myyntiin joko pientä korvausta vastaan tai jopa aivan ilmaiseksi. Joissakin tapauksissa yrittäjä saattaa olla jopa kiinnostunut ostamaan sinulta koruja myyntiin, jolloin sinä saat rahaa heti ja yrittäjä tahkoaa niistä voitot myöhemmin. Näin molemmat hyötyvät kaupoista yhtä lailla. Lisäksi kun yrittäjä markkinoi sinua ja sinä häntä, saatte molemmat yhteistyöstä yhtäläistä hyötyä.

Miten itselleen sitten voi saada yrittäjän yhteistyökumppaniksi? Hyvä ajatus voi olla käydä yrityksissä paikan päällä kyselemässä yhteistyön mahdollisuudesta. Näin on suurempi mahdollisuus siihen, että yrittäjä suostuu yhteistyöhön tai ainakin harkitsee sitä. Pelkästään sähköpostiviesti tai tekstiviesti liikkeeseen ei todennäköisesti aja samaa asiaa, sillä se voi tuntua kylmältä. Lisäksi jos menet käymään liikkeessä konkreettisesti, voit ottaa mukaasi fyysisen esimerkin tuotoksistasi.