Koruja elämän eri tarkoituksiin – poimi parhaat vinkit

Korut sopivat niin arkeen kuin juhlaan

Korut ovat siitä metka asia, että ne sopivat ihan jokaiseen elämäntilanteeseen. Toki arkikorut ovat kuitenkin yleensä hieman erilaisia niistä helyistä, jotka pistetään päälle hienoon juhlatilaisuuteen. Tässä artikkelissa esittelemmekin sopivia koruvalintoja eri juhliin. Jos siis pohdit vielä, millaisia koruja saa laittaa hoitajan töihin tai millaisissa koruissa on okei mennä juhliin, saat tästä artikkelista neuvot poimittua nopeasti ja kätevästi.

Sopivat korut sopivaan tilanteeseen

  • Arki ja kotiolot

Arkena riittää hieman pienempi panostus, kuin mitä ehkäpä olet tottunut panemaan päälle vaikkapa juhliin. Arkena ja kotioloissa epäkäytännölliset mutta näyttävät suuret korut saavatkin jäädä kotiin, ja niiden tilalle kannattaa valita paremmin jokapäiväiseen käyttöön sopivia koruja. Esimerkiksi kihla- ja vihkisormukset sekä rippiristi kuuluvat joka päivä pidettäviin koruihin, mutta suuret ja näyttävät rannerenkaat kannattaa jättää pois. Poikkeuksen tähän tekevät tietenkin tunnearvoltaan suuret korut, kuten isoäidiltä perintönä saadut helyt. Kun suunnitelmana on vain rentoutua kotona ja pelata Kalevalakasinolla, enempää ei tarvita, eihän?

  • Hoitajan työ

Hoitajan työssä on monia rajoittavia tekijöitä korujen suhteen, kuten kertakäyttöhanskojen käyttö. Siksi hoitajan työssä kannattaakin omaehtoisesti jättää kaikki korut kotiin työpäivän ajaksi.

  • Häät (omat)

Omissa häissä saa vetää överit ja luvalla! Jos siis olet aina unelmoinut satuprinsessamaisista timanttikoruista, jotka kimaltelevat holtittomasti pyöriessäsi pitkin tanssilattiaa, nyt saa antaa palaa ja kunnolla. Jos taas et ole lainkaan koruihmisiä, ajaa myös vaatimattomampi siro helmikaulanauha saman asian.

  • Häät (vieraana)

Kun menee häihin vieraana, on syytä ottaa pukeutumisessa huomioon se, että et ole menossa tilaisuuteen ollaksesi sen keskipiste. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, ettet halua jättää morsianta varjoosi. Siksi vieraana mennessä on parempi vetää vajarit ennen övereitä ja ottaa korujen kanssa iisisti.

  • Muut juhlat

Kuhunkin juhlaan kannattaa pukeutua tilaisuuden hengen mukaisesti. Siinä missä black tie -tapahtumaan voi pukea huoletta päälleen timantteja, voi kastejuhlassa ottaa vähän rennommin.

  • Tapahtumat

Jos olet menossa vaikkapa arkiseen kissanäyttelyyn, voit pukea päällesi neutraaleita teemaan sopivia koruja. Neutraalius on muutoinkin messuille mentäessä avainsana: kaunista saa olla, mutta ei liikaa.