Viime vuosien korutrendejä

Korutrendit kehittyvät ihmisten mukana. Myös koruihin kuitenkin pätee se tosiasia, että niiden saralla nähdään jatkuvasti niin sanottuja salamatrendejä, jotka ovat pinnalla jonkin aikaa, minkä jälkeen ne painuvat unholaan muistin syövereihin. Tässä artikkelissa haluamme viedä sinut pienelle aikamatkalle halki viimeisten vuosien korumaailman salamatrendien. Kiinnittäkää siis turvavyöt, sillä kyydistä tulee hurja! Ehkä sinäkin voit laskea, kuinka monta näistä trendeistä sinulla on ollut (tai ehkä jopa on edelleen jossakin varaston perukoilla). Varoitus: saattaa aiheuttaa hyvin nostalgisia tuntemuksia ja kovan tarpeen mennä kaivamaan vanhoja esineitä laatikon pohjalta. No niin, laitetaanpa matka käyntiin ja hypätään salamatrendien vuoristorataan.

Korumaailman viimevuotiset salamatrendit

  • Pallokorvakorut

Muistatko vielä ne pallokorvakorut, joissa korvalehden toiselle puolelle jäi isompi pallo ja toiselle pienempi? Nämä muoviset massatuotetut pallokorut olivat varsinkin teinien mieleen erittäin suuresti, mutta teinimäiseen tapaan niiden suosio myös romahti yhtä nopeasti kuin oli roihahtanutkin. Aikuisen näkökulmasta näin olikin rehellisesti sanottuna kaikkien parhaaksi, sillä kyseiset korvakorut saivat usein korvalehden näyttämään siltä, että siinä on kasvannaisia tai syyliä.

  • Venytykset

Hetken aikaa itsensä saattoi tuntea cooliksi maailman helpoimmalla tavalla – ei tarvinnut tehdä muuta kuin alkaa venyttämään korvalehteensä hamsterin mentävää aukkoa. Vaikka jotkut harrastavat tätä edelleen, hiipui trendi tosiasiassa varsin nopeasti jättäen monet surulliset trendien orjalliset noudattajat lörppöine korvalehtineen miettimään, miksi he lähtivät trendiin mukaan alun perinkään.

  • Choker -kaulakorut

Nämä kaulan päälle tiukaksi ”kuristuspannaksi” asetettavat kaulakorut tekivät paluun ysäriltä jälleen muutamia vuosia sitten, mutta ihmisille muistui melko nopeasti mieleen, miksi nämä kyseiset korut olivat alun perin poistuneetkin markkinoilta. Jatkuva kuristamisen tunne ei nimittäin ole mukavaa edes muodin tähden.

  • Puiset korvakorut

Viime aikoina pinnalle ovat nousseet puusta veistetyt kotimaiset korut, joita näkee varsinkin festareilla joka toisella vastaantulijalla. Onko veikkauksia, kauanko tämä trendi pysyy pinnalla?

  • Metalliponnarit

Nyt kun näennäinen luonnollisuus on in ja ihmiset ovat alkaneet pikkuhiljaa luopumaan esimerkiksi hiuspidennyksistä, kärsii moni siitä, ettei luonnollisessa hiuksessa ole heidän makuunsa riittävästi volyymiä. Siksi markkinoille onkin tuotu metallisisältöisiä taitettavia hiuslenkkejä, jotka tuuheuttavat tukan hetkessä.